'Yeni eğitim öğretim sistemi mağdur edecek'

Chp Aksaray Merkez İlçe Başkanı Gülhan Tosun, "Yeni eğitim öğretim sistemi hem öğrencileri hem öğretmenleri hem de velileri mağdur edecektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tosun, yaptığı açıklamada, parti olarak eğitim öğretim yılının ilk gününde okullara gittiklerini ve durumu yerinde incelediklerini ifade etti.

Uzmanların ve kendilerinin ifade ettiği sıkıntıları birebir gözlemlediklerini vurgulayan Tosun, şunları kaydetti:

"Yeni yasayla birinci sınıfa başlayan çocuklarımız 60-72 aylık çocuklardır. Neredeyse aralında 1.5 yaş farkı olan çocuklar aynı sınıfta eğitim öğretime başlıyorlar. Oysa bu dönemdeki yaş farkı öğrenciler arasında ciddi anlamda anlama, öğrenme, beceri konusunda kendi aralarında eşitsizlik doğuracağı gibi öğretmenlerin de işini zorlaştıracak niteliktedir. 5 yaşındaki çocuk zihinsel, fiziksel sosyal ve psikolojik olarak ilkokula hazır değildir. Bu sisteme okulların fiziksel yapısı da uygun değildir. Çünkü sıralar, tuvaletler, merdivenler hem bu yaştaki çocuklara uygun değil hem de güvensizdir. Okula yeni başlayan çocuk sayısı otomatikman arttığı için sınıflardaki öğrenci sayısı ikiye katlamıştır. Bu durum hem çocukların nitelikli eğitim almasını engelleyecek hem de öğretmenlerin işini zorlaştıracaktır. Yeni eğitim öğretim sistemi hem öğrencileri hem öğretmenleri hem de velileri mağdur edecektir."

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Murat Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber